Geen zin in lootjes trekken, surprises maken en gedichten schrijven? Maar wel leuk om gezellig bij elkaar te zijn en een sinterklaas of kerst spel te spelen? Hier de spelregels voor een super gezellig avondje, DOBBELSPEL - succes verzekerd!Hoe gaat het spel?

Verzoek iedereen rond de tafel plaats te nemen zodat het spel kan beginnen.

Vertel dat er 3 rondes zijn. Men kan gedurende deze 3 rondes dobbelen voor de cadeautjes die op tafel liggen.

Elke ronde wordt binnen een vastgestelde tijd gespeeld.

Na elke ronde is er weer even tijd om iets in te schenken! (of toiletpauze)

De dobbelsteen wordt bij de jongste aan tafel neergelegd en hij/zij zal verzocht worden te gooien. Het aantal ogen (van de dobbelsteen) geeft aan wat er moet gebeuren. Na deze opdracht gaat de dobbelsteen naar de persoon links. (afhankelijk van welke ronde, zie beschrijving ronde 1, 2 of 3) LET OP: Gedurende ronde 1 en 2 mogen de cadeautjes niet worden uitgepakt! Wanneer er geen cadeautjes meer op tafel liggen, zal er een opdracht moeten plaatsvinden. (een opdracht kan een eveneens een 'kans' zijn). Opdrachten mogen niet worden geweigerd! Wanneer een opdracht uitgevoerd is, blijft deze uit de "envelop". Zodra alle opdrachten zijn uitgevoerd (en deze dus op zijn) gaan deze allemaal weer in de envelop, onder het mom van "nieuwe ronden nieuwe kansen".

Wat hebben we nodig??

Alle personen die zijn uitgenodigd hebben eerder de opdracht gekregen 3 grappige cadeautjes van ca. 2,50 euro te kopen.

Op de dag dat het spel gespeeld gaat worden, vraag je de aanwezigen de cadeautjes in het midden van de tafel, waaraan het spel zal worden gespeeld, neer te leggen.

Tip: leuk ingepakte cadeautjes doen het over het algemeen erg goed, ondanks de inhoud.

Het spel neemt ruim 1 uur in beslag

RONDES

OK het spel kan beginnen!
Ronde 1, zet de kookwekker op 20 minuten bij aanvang van het dobbelen. Alle cadeautjes liggen ingepakt en wel bij elkaar in het midden op tafel. Wanneer iemand een cadeautje mag uitzoeken, mag deze NIET worden uitgepakt! Vraag de jongste aan tafel te beginnen met gooien. Het spel zal verder met de klok mee gespeeld worden. Hieronder staan de opdachten voor het aantal gegooide ogen. Wat te doen bij :

We gaan weer verder ...... ronde 2 ...

Ronde 2 zal gedurende 20 minuten gespeeld worden (kookwekker op 20 minuten zetten bij aanvang spel). De verkregen cadeautjes uit de eerste ronde blijven ingepakt bij de persoon die deze met het dobbelen heeft verkregen en doen weer mee in deze nieuwe ronde. De cadeautjes op tafel blijven ook nog steeds ingepakt. Het spel gaat verder bij de persoon die in de eerste ronde de dobbelsteen in handen had, maar gezien de tijd niet meer heeft mogen gooien. Wat te doen bij :

En nu de finale ......ronde 3...

Ronde 3 zal eveneens gedurende 20 minuten gespeeld worden (kookwekker op 20 minuten zetten bij aanvang spel) Iedereen moet nu 1 plaats naar links opschuiven (of de cadeautjes allemaal 1 plaats naar links schuiven) Nu mogen alle cadeautje worden uitgepakt! Het spel gaat verder bij de persoon die in de tweede ronde eigenlijk weer moest gooien. Wat te doen bij :

 

Opdrachten

(Dit zijn enkele voorbeelden, wellicht dat je er zelf ook nog wel een paar weet)

Deze opdrachten kan je printen, knippen, opvouwen en in een bakje doen.

Je mag nog een keer gooien

Je mag nog twee keer gooien

Je mag het grootste cadeau in lengte bij iemand anders wegpakken

Je mag het allergrootste cadeau bij iemand wegpakken

Je mag je allerkleinste cadeautje ruilen met het allergrootste cadeautje

Je mag van plaats verwisselen met een ander persoon aan tafel. (Let op: het is niet verplicht)

Wissel van plaats met je buurman/vrouw links of rechts (eigen keuze)

 

Iedereen moet minstens één cadeautje aan jou afstaan. Iedereen mag zelf bepalen welk cadeautje ze geven.

De groep mag bepalen welk liedje jij moet zingen met je mond vol ... (pepernoten, kerstkransjes etc). Bij succes mag je een cadeau wegpakken bij een ander.

Maak een foto van de groep, waarbij de personen op leeftijd staan.(jongste links .... tot ouder rechts) Bij succes mag je een cadeau bij de persoon twee plaatsen links wegpakken.

Schenk voor iedereen wat te drinken in (binnen 5 minuten) en je mag nog een keer gooien.

Bij weigering 1 beurt overslaan.

Geef je grootste cadeau aan de persoon die nog niets heeft (wanneer iedereen iets heeft, geen actie en gaat het spel gewoon verder)

Je moet van plek verwisselen met de persoon die het minst aantal cadeautjes heeft.

Helaas, je moet twee cadeautjes terug leggen op tafel (je mag zelf kiezen welke 2)

Helaas 1 beurt overslaan